انواع غذاها با کنجد یزد
کنجد یزد منبع بسیار خوبی از انواع مواد مغذی است و سرشار از مس، کلسیم، منیزیم و روی است که تمام این مواد، مورد نیاز روزانۀ بدن هر انسانی است.
از این رو مصرف روزانۀ کنجد یزد برای همۀ افراد توصیه میشود.
کنجد یزد منبع غنی از روی دارد که برای رشد، به خصوص رشد کودکان بسیار مفید است.
کنجد یزد به علت داشتن منبع غنی از روی در چگالی املاح معدنی استخوان، مصرف آن به افراد سالمند نیز بسیار توصیه می شود.
کنجدها را میتوان هم به صورت خام و هم به صورت بو داده مصرف کرد، هم به تنهایی قابل خوردن هستند و هم در انواع غذاها و سالادها و یا دسرها قابل استفاده هستند.
مهمترین خواص کنجد یزد برای بدن انسان
- کنجد در درمان آکنه مؤثر است.
- کنجد از نازک شدن موها جلوگیری می کند و مانع ریزش موها خصوصا در خانم ها میشود.
- کنجد منبع غنی از ویتامین E است که دارای خواص ضد چروک و سفیدکنندگی (ضدلک) نیز می باشد.
- کنجد سبب تقویت استخوانها و مفاصل بدن میشود.
- کنجد دارای مس است که نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماریهای آرتریت روماتوئید دارد.
- کنجد در تقویت و بهبود عملکرد قلب نیز بسیار مؤثر است.
کوکوی کنجد یزد، غذایی بسیار عالی و خوشمزه
این کوکوی خوشمزه یکی از بهترین غذاهایی است که هم مقوی است و هم آسان و راحت طبخ میشود و همه از خوردن این غذای خوشمزه لذت میبرند.
همچنین به علت وجود کنجد بسیار سالم و مغذی می باشد.
مواد مورد نیاز کوکوی کنجد
- سیبزمینی: 1 عدد
- پیاز: 1عدد
- کنجد: 5 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
- تخممرغ: 2 عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیۀ کوکو کنجدی
ابتدا باید سیبزمینی و پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید.
سپس کنجد و سایر مواد را مخلوط کنید تخممرغ را نیز اضافه کنید.
در ادامه جعفری را اضافه کرده و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید.
سپس تابه مناسبی انتخاب کنید و مقداری روغن بریزید و مایه کوکو را به خوبی پهن کنید و با قاشق کاملا یکدست کنید، شعله را کم کرده و در تابه را بگذارید تا کوکو به آرامی بپزد و به اصطلاح مغزپخت شود.
یک طرفش که سرخ شد طرف دیگرش را نیز برگردانید و سرخ کنید. (البته شما می توانید این کوکو را مانند شامی به صورت تکی نیز درست کنید.)
ناگت مرغ با کنجد یزد، غذایی سالم و رژیمی
این غذای لذیذ هم آسان طبخ می شود و هم بسیار انرژی زا است.
شما می توانید این غذای سبک و رژیمی را تهیه کرده و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید.
در ادامه با دستور تهیۀ این غذا با ما همراه باشید.
مواد مورد نیاز برای تهیه ناگت مرغ و کنجد یزد
- سینهمرغ: 2عدد (سینهمرغها باید به صورت چرخ شده باشند.)
- تخممرغ: 1عدد
- کنجد: نصف پیمانه
- سس خردل: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سوخاری: نصف پیمانه
طرز تهیۀ ناگت مرغ و کنجد یزد
ابتدا باید تخم مرغ را کاملا هم بزنید تا بوی خامی تخم مرغ گرفته شود.
سپس سس خردل و نمک و فلفل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
در مرحلۀ دوم کمی از سینه مرغ چرخ شده را بردارید و به صورت دایره در بیاورید و در تخممرغ ها بغلطانید و بعد در پودر سوخاری بزنید و سپس دوباره در تخممرغ بزنید و در کنجد بغلطانید و در روغن فراوان سرخ کنید.
حتی وسط دایره های مرغ را می توانید پنیر بگذارید تا طعم متفاوت تری بگیرید و در نهایت آن را در ظرف مناسبی سرو کنید.
خورشت کنجد یزد، غذایی خوش عطر و متفاوت
اگر از خورشتهای تکراری خسته شدهاید این غذای متفاوت را حتما امتحان کنید؛ قطعا عطر و طعم این غذا را فراموش نخواهید کرد.
مواد مورد نیاز برای تهیۀ خورشت کنجد یزد
- گوشت خورشتی: 500 گرم
- کنجد بو داده سفید آسیاب شده: 500 گرم
- پیاز: 1 عدد
- روغن: به مقدار لازم
- رب انار: 400 گرم
- آب: 4 پیمانه
- زردچوبه و نمک: به مقدار لازم
- شکر (در صورت دلخواه)
طرز تهیۀ خورشت کنجد یزد
در مرحلۀ اول باید پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.
در مرحلۀ بعد گوشت و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کاملا تفت دهید.
بعد از تفت دادن در آن آب بریزید و اجازه دهید تا به آرامی مواد بپزد.
وقتی گوشت نیمه پز شد، کنجد آسیاب شده را به آن اضافه کنید تا همراه با گوشت و پیاز بپزد و جا بیفتد.
برای مرحلۀ نهایی بهتر است که چند دقیقه قبل از خاموش کردن، رب انار و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا روی حرارت ملایم بپزد.
(در صورت دلخواه شما میتوانید از شکر هم استفاده کنید، اضافه کردن شکر باعث ایجاد طعمی ملس و ترش و شیرین در غذا میشود.)
بعد از گذشت حدوداً ۴ ساعت خورشت کنجد خوش طعم شما آماده است و می توانید آن را سرو کنید و برای تزئین می توانید مقداری کنجد روی آن بریزید.
گوارای وجودتان باد❤️