فواید ارده سنتی یزد
در این مقاله شما با برخی از فواید ارده سنتی یزد آشنا میشوید
ارده سنتی یزد در کشور ما به عنوان یکی از مواد غذایی و خوراکیهایی بهشمار میرود که از قدمت تاریخی برخوردار است.
همچنین در خاورمیانه، خاور دور و حتی کشورهای آفریقایی نیز به همین منوال است.
ارده سنتی یزد سرشار از ویتامین ها و مینرال های گوناگونی است که از این روی به عنوان یک ماده غذایی بسیار غنی به شمار می رود.
بنابراین برای سلامتی انسان فواید بی شماری دارد که در اینجا به اختصار به چند نکته اشاره میگردد
۱) کنجد به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده ارده، سرشار از کلسیم است.
لذا ارده منبعی غنی از کلسیم است که برای سلامتی استخوان ها و ماهیچه ها بسیار حائز اهمیت میباشد.
از همین روی، ارده سنتی یزد برای افراد گیاهخوار و وگان که از خوردن فرآوردههای حیوانی اجتناب می ورزند، جایگزین بسیار مناسبی می باشد.
۲) ارده سنتی یزد سرشار از زینک، ویتامین ث، آهن و سلنیوم می باشد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایان توجهی میکند.
به ویژه در ماه های سرد سال با بالا بردن مقاومت بدن می تواند از ابتلا به انواع بیماری ها پیشگیری کند.
۳) همان گونه که در بالا نیز اشاره شد، با توجه به اینکه ارده سنتی یزد سرشار از زینک است، برای سلامتی و شادابی پوست و مو بسیار مفید است.
از سویی دیگر با وجود ویتامینهای B و E فراوان در ارده، با تقویت سلول های خونی تأثیر بسیار چشمگیری در سلامتی پوست دارد.
۴) از آنجایی که ارده به عنوان یک روغن اشباع نشده بهشمار میرود، با گنجاندن منظم آن در برنامه غذایی می توان کلسترول بد (LDL) را کاهش داد، که در نتیجه آن ریسک بیماری های قلبی و عروقی به پایین ترین حد ممکن می رسد.
۵) با مخلوط کردن ارده و مقداری شیره، معجونی بسیار مقوی که منبعی غنی از ویتامین E می باشد به دست می آید که بدون تردید ویتامین E در تقویت قوای جنسی نقش بسیار مهم و غیر قابل انکاری ایفا می کند.
۶) با وجود ویتامین های E، C، B در ارده، این ماده غذایی می تواند نقش درمانی در مشکلات و بیماری های گوارشی نظیر گاستریت معده ایفا کند.
۷) از آنجایی که ارده سنتی یزد به عنوان یک ماده غذایی فوقالعاده غنی بهشمار می رود، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که با مصرف منظم آن می توان ریسک ابتلا به انواع سرطان را به حداقل ممکن رساند.
۸) ارده حاوی لیگنان است و لیگنان ها محافظ زندگی اند.
پیش سازه های لیگنان ها در دانههای کنجد، توتها، میوهها، غلات سبوس دار و دانه های کتان یافت می شود.
پیرو همین موضوع، در برخی از تحقیقات بعمل آمده، نتایج نشان دادهاند که بین سطح لیگنان بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون پوکی استخوان، عوارض قلبی و سرطان سینه ارتباط مستقیم وجود دارد.
جالب است بدانید که لیگنان کنجد تأثیر بیشتری نسبت به دانه بذر کتان در کاهش رشد سلولهای تومور داشته است.