استفاده از روغن کنجد طبیعی در آشپزی
خواص روغ کنجد طبیعی
روغن کنجد طبیعی در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد، که میتواند هم برای پخت و پز و هم سرخ کردن استفاده شود.
این روغن بدون بو بهترین گزینه برای پخت و پز و سرخ کردن است.
بعضی از افراد بوی روغن کنجد طبیعی برایشان مطبوع میباشد این دسته از افراد میتوانند از روغن بودار برای طعم دهی به سالاد استفاده کنند.
این محصول سرشار از آنتی اکسیدان است
روغن کنجد حاوی کنجد و سزامول است، دو آنتی اکسیدان که ممکن است تأثیرات زیادی بر سلامتی شما داشته باشد.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به کاهش آسیب سلول ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
تجمع رادیکال های آزاد در سلول های شما ممکن است منجر به التهاب و بیماری شود.
روغن کنجد مناسب برای مو
یک مطالعه یک ماهه بر روی موش ها نشان داد که مصرف مکمل های روغن کنجد طبیعی در برابر آسیب سلول های قلبی محافظت می شود.
در همان مطالعه، فعالیت آنتی اکسیدانی در موش هایی که روزانه حدود 2 یا 5 میلی لیتر روغن کنجد در هر پوند (5 یا 10 میلی لیتر در هر کیلوگرم) از وزن
بدن دریافت می کردند، افزایش یافت.
روغن کنجد طبیعی در صورت استفاده موضعی ممکن است اثرات مشابهی داشته باشد.
یک مطالعه روی موش ها نشان داد که ممکن است با مهار ترکیباتی مانند
گزانتین اکسیداز و اکسید نیتریک، که باعث ایجاد رادیکال های آزاد می شوند، آسیب سلول را کاهش دهد.
هنگام پخت و پز با روغن کنجد از چه میزان حرارتی استفاده نماییم؟
درجه حرارت در هنگام پخت و پز باید بسیار مورد توجه قرار گیرد بصورتی که هنگام استفاده از این روغن در هنگام پخت و پز، نباید از حرارت بیش از حد
استفاده کرد و مدت زمان طولانی برای سرخ کردن استفاده کرد زیرا ممکن است در اثر حرارت خواص آن از بین برود.
در کشورهای شرق آسیا چاشنی اصلی بسیاری از غذاهای شرقی، این روغن میباشد.
این روغن را به همراه روغن زیتون ، به عنوان بهترین روغن انتخاب شده و به شدت استفاده از آن رواج دارد.
توجه داشته باشید، نکتهای که بسیار حائز اهمیت میباشد این است که در مصرف روغن کنجد در آشپزی، همواره استاندارد بودن آن و داشتن مجوز و
استاندارد بهداشتی بسیار مهم بوده و بر کیفیت آشپزی تأثیرگذار میباشد.
استفاده از روغن ارده در آشپزی مانعی ندارد ولی روغن کنجد طبیعی، طعم و عطر مطبوعی به غذاها میدهد و همچنین به دلیل نقطه دود بالای آن
نسبت به روغن ارده، مواد مغذی و خواص موجود در آن به مراتب، بیشتر از روغن ارده، حفظ میشود.