خواص باورنکردنی ارده ممتاز یزد باعث شده تا بسیاری از افراد این ماده مقوی و پرانرژی را در وعده های غذایی یا میان وعده خود قرار دهند.
مصرف ارده میتواند از بسیاری بیماری و مشکلات جسمی جلوگیری کند.
از ارده در بسیاری از جاهای ایران به عنوان صبحانه و یا یک میان وعده عالی یاد میشود.
با این وجود عدهای علاقه دارند تا ارده را در خانه و بصورت رایگان درست کنند.
شاید در ابتدای کار کمی سخت باشد اما اصلا این گونه نیست.
اگر طرز تهیه ارده را یاد بگیرید، می توانید به راحتی و هر میزان که می خواهید در خانه آن را درست کنید.
در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه رایگان ارده یزد در خانه بپردازیم.
همچنین قصد داریم به دو روش، طرز تهیه آن را آموزش دهیم تا با توجه به شرایط، هرکدام که برای شما راحت تر بود برای درست کردن ارده یزد استفاده کنید.
برای آشنایی با نحوه درست کردن ارده تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
روش اول طرز تهیه رایگان ارده ممتاز یزد در خانه
مواد اولیه: کنجد – روغن کنجد
در ابتدای کار باید کنجد را به صورت کامل بشویید.
البته ذکر این نکته ضروری است که ما قرار است از 150 گرم کنجد و 2 قاشق روغن کنجد استفاده کنیم.
پس از آن یک تابه را روی اجاق گاز قرار میدهیم.
کنجد های پاک شده را درون تابه ریخته و روی حرارت ملایم تفت می دهیم.
این کار را تا زمانی تکرار میکنیم که رنگ کنجد به طلایی تغییر کند.
کنجد را به حال خود رها نکنید.
هنگام تفت دادن برای جلوگیری از سوختن کنجدها لازم است تا آن ها را هم بزنید.
سوختن کنجد باعث افت کیفیت ارده یزد و در نتیجه تلخ شدن آن میشود.
بنابراین مراقب باشید که کنجد نسوزد.
مدت زمان لازم برای تفت دادن کنجد، 7 دقیقه است.
پس از آنکه تمام کنجدها به رنگ طلایی درآمد، تفت دادن کافی است.
در این مرحله کنجد را در ظرفی جداگانه ریخته تا دمای آن پائین بیاید و خنک شود.
در این هنگام دستگاه آسیاب خود را برای مرحله بعد آماده کنید.
پس از خنک شدن کنجد، آن ها را درون دستگاه آسیاب بریزید تا حسابی له شوند.
یک دقیقه پس از آسیاب کردن کنجدها، دستگاه آسیاب را خاموش کنید.
در اینجا لازم است تا کنجدها هم بخورند.
پس از هم زدن کنجد، مجددا دستگاه آسیاب را روشن کنید و آن ها را آسیاب کنید.
این فرآیند تا زمانی ادامه پیدا می کند که کنجدها از حالت خمیری شکل درآیند و به حالت کرمی نرم و یکنواخت تغییر پیدا کند.
پس از آنکه کنجدها تغییر حالت دادند، نوبت به افزودن روغن کنجد می باشد.
2 قاشق روغن کنجد که در ابتدا آماده کرده بودیم را به کنجدهای آسیاب شده اضافه می کنیم.
پس از آن دوباره دستگاه آسیاب روشن می شود و شروع به آسیاب کردن خمیر و روغن کنجد می کنیم.
پس از اتمام آسیاب، ارده ممتاز یزد شما آماده است.
آن را در ظرفی دیگر بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
دقت داشته باشید که ارده خانگی تا مدت یک ماه در یخچال قابلیت ماندگاری دارد.
اگر می خواهید اردهای تازه، درجه یک و باکیفیت داشته باشید، موارد زیر را رعایت کنید:
1. استفاده از کنجد تازه در کیفیت اردهای که درست میکنید تاثیر فراوانی دارد.
2. میزان کنجده و ارده نسبت مشخصی دارند.
یعنی از یک پیمانه کنجد میتوانید نصف پیمانه ارده درست کنید.
3. اگر روغن کنجد ندارید، نگران نباشید.
میتوانید برای درست کردن ارده از روغن مایع نیز استفاده کنید.
ولی استفاده از روغن کنجد به خوش طمع شدن ارده شما کمک می کند.
4. درکل ارده مادهای غلیظ است.
اما اگر میخواهید از غلظت آن کم کنید باید مقدار روغنی که میریزید را افزایش دهید.
5. به هیچ عنوان ارده را در جای گرم و در معرض تابش آفتاب قرار ندهید.
با این کار روغن موجود در ارده یزد به سرعت فاسد میشود.
بهتر است ارده را در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری کنید.
روش دوم طرز تهیه رایگان ارده ممتاز یزد در خانه
مواد اولیه: کنجد – کره نارگیل – دستگاه خشک کن
این روش کمی پیچیده تر از روش اول است.
زیرا نیاز داریم تا کنجد را خشک کنیم.
ولی در این روش نه تنها ارده خوش طعم و خوشمزه تر می شود، بلکه دوام و ماندگاری آن نیز بیشتر می شود.
در ابتدای کار باید دانه های کنجد را خیس کنید.
برای این کار دو سوم یک ظرف را پر از آب کرده و کنجد را درون آن بریزید.
تا 4 ساعت به آن کاری نداشته باشید تا کاملا خیس بخورند.
البته می توانید گاهی به آن سر بزنید و یک هم بزنید تا تمام دانه های کنجد خیس بخورند.
پس از آنکه دانه های کنجد کاملا خیس خورد، آن ها را از آب بیرون بیاورید و در ظرفی دیگر بریزید.
در اینجا باید کنجد ها را بشویید.
پس از شستن کنجد میتوانید آن ها را درون ظرفی بریزید تا آبشان برود.
تا 4 ساعت برای رفتن آب کافی است.
در این مدت کاری به کنجدها نداشته باشید.
پس از خشک شدن کنجدها، یک ورق روغنی آماده کنید.
ورق را پهن کنید و کنجدهای خشک شده را روی آن بریزید.
دستگاه خشک کن خود را روشن کنید.
مدت زمان لازم برای خشک شدن کنجدها در دستگاه خشک کن 4 تا 6 ساعت خواهد بود.
همچنین دمای لازم نیز 115 درجه فارنهایت (40 درجه سانتیگراد) است.
اگر دستگاه خشک کن ندارید، کنجد ها را روی یک سینی بزرگ پهن کرده و مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار دهید.
با این روش نیز می توان کنجد ها را خشک کرد.
پس از خشک شدن کنجدها، نوبت به آسیاب کردن آن ها می رسد.
دستگاه آسیاب خود را روشن کنید و دانه های کنجدی را که خشک کردید درون آن بریزید.
فرآیند آسیاب کردن تا جایی ادامه پیدا می کند که کنجد مانند بلغور ریز شوند.
حال نوبت به کره نارگیل می رسد.
ابتدا کره نارگیل را گرم کنید. سپس روی کنجد بریزید.
در اینجا باید کنجدها با کره نارگیل حسابی هم بخورند.
میتوانید از یک قاشق بزرگ یا هم زن برقی استفاده کنید.
البته در اینجا بهترین روش برای هم زدن، استفاده از دست می باشد.
البته قبل از آن حتما دستان خود را بشورید و از دستکش استفاده کنید.
فرآيند هم زدن تا زمانی که کاملا خامهای شوند، ادامه دارد.
در این بین ممکن است تودهای روی مخلوط شما تشکیل شود که جای نگرانی ندارد.
می توانید با قاشق آن را بخوابانید و به ادامه هم زدن بپردازید.
پس از اتمام هم زدن، ارده ممتاز یزد شما آماده است.
با بسته بندی درست آن و قرار دادن در محلی خنک و خشک و به دور از تابش آفتاب، به افزایش مدت زمان ماندگاری آن کمک کنید.
جمع بندی
تهیهی ارده خانگی کاری بسیار ساده است که ما در این مقاله با دو روش بررسی کردیم.
توصیه میکنیم حتما ارده را در وعده غذایی خود قرار دهید تا از خواص این ماده شگفت انگیز بهره مند شوید.
امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.