سبک زندگی

انواع غذاهای خوش طعم و سالم با ارده سنتی

ارده

ارده سنتی یکی از مقوی ترین خوراکی هایی است که هم انرژی و کالری بسیاری دارد.

ارده سنتی یا همان طحینه (عربی) خوراکی‌ است که از دانه‌های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده به دست می‌ آید و یکی از مقوی ترین خوراکی ها و دارای انواع ویتامین ها و پروتئین است.

در ادامه دستور تهیه انواع غذاهای ایرانی که با ارده تهیه می شوند را به شما معرفی میکنیم تا با پخت آن ها در کنار خانواده نوش جان کنید.

انواع ارده و معرفی بهترین نوع ارده سنتی

ارده نیز مانند سایر مواد غذایی انواع مختلفی دارد که هم از نظر رنگ و هم مزه نیز متفاوت است.

دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان و فیبر است و همچنین کاهنده کلسترول بد خون می باشد.

در ادامه با لیستی از بهترین نوع ارده تولیدی کشور آشنا می شوید.

 

ارده

1) ارده سنتی

ارده بیشترین تولیدات را در استان های یزد و بوشهر دارد و در حقیقت میتوان گفت که قطب محصولات کنجدی در ایران به حساب می آیند.

تهیه محصولات کنجدی در این دو استان قدمتی دیرینه دارد.

2) ارده سنتی یزد

استان یزد را می توان قطب تولیدی ارده سفید در کشور معرفی کرد و یکی از بهترین و خوشمزه ترین ارده ها را در کشور تولید می کند.

ارده های این استان سفید یا کرم رنگ هستند.

3) ارده سنتی بوشهر

ارده سنتی تولیدی در استان بوشهر که منحصرا در شهرستان دشتستان تولید می شود از نوع ارده کنجد بو داده است و یکی از بهترین‌ ارده ها می باشد.

این نوع ارده قیمت بالاتری نسبت به سایر ارده های تولیدی در ایران دارد.

این نوع ارده داری رنگ طلایی، یا به رنگ عسلی است.

4) ارده دو آتیشه

این نوع ارده در سراسر ایران تولید می شود اما در مناطق جنوبی اغلب تهیه می شود.

رنگ آن هم تقریبا به قهوه ای تیره نزدیک است.

5) ارده طعم دار

این نوع ارده که جدیدا به سفره های ایرانی اضافه شده و طرفداران زیادی هم دارد، نوعی از ارده است با طعم های مختلف مانند ارده توت فرنگی، ارده پرتقالی، ارده شکلاتی و … که طعم جالبی دارد و خوشمزه است.

 

ارده شکلات

6) ارده سبوس دار یا ارده سیاه

این ارده بیشتر خواص طبی آن مد نظر است و برای افراد که مشکلات گوارشی دارند و یا تسکین درد های روماتیسمی بسیار مفید است.

این ارده رنگی سیاه دارد و در سراسر کشور هم تولید می شود همچنین خواص درمانی بالایی دارد.

دستور تهیه انواع غذاهای خوشمزه با ارده

1) مرغ با ارده سنتی و سیب زمینی تنوری غذایی خوشمزه و لذیذ

مرغ: 4 تکه مرغ
ارده: 2 قاشق غذاخوری ارده
سیب زمینی : 4 تکه

ابتدا باید مرغ را آب‌ پز کنیم زمانی که هنوز مرغ ها کاملا آب‌پز نشده باشد دو قاشق ارده را به آن اضافه کنید.(ممکن است در این مرحله آب مرغ آب پز شود.)

سپس مقدار حدودا یک قاشق چایخوری نمک می‌ زنیم.

سپس حدود دو لیوان آب جوش ریخته و روی حرارت کم اجازه دهید تا کاملا بپزد.

در مرحله ی بعد سیب زمینی ها را کاملا شسته و کف قابلمه ای نمک بریزید کاملا و بپوشانید و سیب زمینی ها را کف قابلمه قرار داده و روی حرارت ملایم

قرار می دهیم و درب آن را می گذاریم.

بعد از حدود نیم ساعت مرغ ها قطعا پخته و پس از اینکه مرغ ها پخت آن را از روی حرارت برداشته.

سپس به سراغ درست کردن سس آن می رویم.

دو قاشق رب گوجه فرنگی را با یک قاشق سس تند و کمی شکر و مقداری سماق و مقداری کره را با هم ؛ همه مواد را تفت دهید و به مرغ اضافه می کنیم.

بعد از گذشت حدود یک ساعت غذای خوشمزه شما آماده سرو است.

حالا میتوانید غذای خوشمزه خود را در ظرف مناسبی سرو کنید.

2) اشکنه ارده، غذای سنتی و خوشمزه

این غذا یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه و گیاهی است که برای شهر اردکان است.

طعمی خوشمزه و متفاوت دارد.

مواد مورد نیاز برای 4 نفر

بادمجان: 4عدد

سیب زمینی : 2عدد

ارده سنتی یزد : به مقدار لازم

برای این غذای گیاهی اردکانی باید ابتدا بادمجان‌ها را با پوست بپزید. ( البته شما میتوانید آنها را پوست کرده و سپس بپزید.)

بادمجان ها را آب‌ پز کرده و بعد سیب زمینی ها را آب پز کرده و سپس با گوشت‌ کوب لهشان کنید.

کمی نمک و فلفل اضافه کنید و بعد از اینکه ترکیب

یکدستی به دست آمد، ارده را مانند سس رویش بریزید و نوش جان کنید.

این غذای نونی، کاملا رژیمی است و بدون قطره ای روغن طبخ می‌شود.

هم سالم است و هم مقوی که طعمی متفاوت هم دارد.

این غذای خوشمزه را حتما تهیه کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید.

اشکنه ارده

3) ساندویچ مرغ با سس ارده مقوی و سالم

دستور ساندویچ مرغ با سس ارده

مواد لازم برای 4 نفر

نان : 7 عدد
سینه مرغ کامل: 1 عدد
پیاز: 1عدد
زعفران: 1 قاشق
ماست: ۳ قاشق
سس مایونز: ۱قاشق
آبلیمو: ۱قاشق
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مواد لازم برای سس
ارده: ۳قاشق
سس مایونز: ۳قاشق
ماست: ۳قاشق

گوجه و خیار شور : به مقدار لازم برای ساندویچ

ابتدا باید سسی را که مرغ را مزه دار می کند آماده کنیم.

برای اینکار باید ماست و سس آبلیمو و زعفران را با هم مخلوط کنید و سپس پیاز را خرد کرده و سینه مرغ را به صورت طولی برش داده و آن ها را داخل

سس ریخته یک ساعت مزه دار کرده و سپس درون ماهیتابه رژیمی سرخ کنید. پس از آنکه مرغ ها کاملا سرخ شد؛ سس مایونز و سه قاشق ارده و سه

قاشق ماست را با هم مخلوط کنید و سپس مرغ ها را داخل نان گذاشته و بعد گوجه و خیار شور را خرد کرده و لای نان بگذارید و نوش جان کنید.

خرید رایگان

4.6/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *