سبک زندگی

از سوغاتی های کرمانشاه چه می دانید؟

کاک کرمانشاه از سوغاتی های کرمانشاه

بررسی سوغاتی کرمانشاهی

استان کرمانشاه یکی از استان های مرزی کشور است.

این استان از سال های دور بر سر راه جاده هایی مهمی مانند جاده ابریشم و جاده شاهی قرار داشته است.

کرمانشاه یکی از قسمت های ایران است که همواره محل زندگی انسان ها بوده.

سکنی گزینی انسان ها در کرمانشاه موقت نبوده و از زمان پیدایش انسان تا حال حاضر این منطقه همواره محل زندگی انسان ها است.

کرمانشاه از نخستین مراکز تمدن بشری است.

این استان در حدود سه هزار اثر تاریخی دارد.

حدود هفتصد عدد از این آثار ثبت ملی شده اند.

یکی از این آثار نیز به ثبت جهانی رسیده است.

آب و هوا و طبیعت این استان نیز بسیار بی نظیر و جذاب است.

به دلیل منابع طبیعی بی نظیر و بناهای تاریخی این استان همه ساله گردشگران داخلی و توریست های خارجی زیادی به این استان سفر می کنند.

تهیه سوغاتی پای ثابت سفرهای ایرانیان است.

اگر مقاصد گردشگری مسافران صنایع دستی و خوراکی های متنوعی داشته باشد، بازار خرید و فروش سوغاتی های کرمانشاه بسیار گرم تر از حالت عادی خواهد بود.

سوغاتی های کرمانشاه به دلیل فرهنگ غنی و ریشه های تاریخی قوی این استان بسیار متنوع و با ارزش هستند.

علت جمع آوری اطلاعات این مطلب آشنایی بیشتر با گنجینه های فرهنگی کرمانشاه است.

صنایع دستی، خوراکی ها و شیرینی ها مواردی هستند که در این مطالب روی آن ها تمرکز شده است.

می توان ادعا کرد که تقریبا هر ایرانی بار ها نام نان برنجی و کاک کرمانشاه را شنیده است.

در این مطلب بر روی معرفی شیرینی های کاک و نان برنجی کرمانشاه تمرکز داریم.

کاک کرمانشاه

بررسی نان برنجی

نان برنجی یکی از محبوب ترین سوغاتی های استان کرمانشاه است.

عمر شهرت نان برنجی در حدود صد و پنجاه سال است.

البته لازم به ذکر است که نان برنجی قبل از این دوره نیز طبخ می شده ولی در این دوره زمانی به محبوبیت فعلی رسیده است.

اندازه این محبوبیت در اغاز این دوره صد و پنجاه ساله به اندازه ای بوده است که در دوره قاجار نان برنجی به شکل رسمی به عنوان سوغات کرمانشاه شناخته شد.

احتمالا همه خوانندگان عزیز می دانند که طبخ نان برنجی به استان کرمانشاه خلاصه نمی شود.

اگرچه شیرینی پز های استان های زیادی مشغول پخت نان برنجی هستند ولی این شیرینی در اصل متعلق به استان کرمانشاه است و سوغات کرمانشاه محسوب می شود.

نان برنجی در دو طعم زعفرانی و ساده پخته می شود؛ هر دو این طعم ها بسیار پر طرفدار و لذیذ هستند.

در نظر داشته باشید که نان برنجی بافت بسیار حساسی دارد و با کمی فشار خرد می شود.

قدمت تاریخی نان برنجی

نان برنجی، این شیرینی محبوب و معروف جایی در بالاترین قسمت های لیست سوغاتی های کرمانشاه دارد.

همانطور که در بالا اشاره کردیم دوره شناخته شدن هرچه بیشتر این شیرینی از حدود 150 سال پیش و دوره قاجار آغاز شده است.

یکی از دلایل معروفیت نان برنجی قرار گرفتن استان کرمانشاه در راه ابریشم و جاده کربلا است.

مسافرانی که در آن زمان از این جاده ها عبور می کردند به دلایل مختلفی که آن ها را نام خواهیم برد اقدام به تهیه نان برنجی کردند.

در نتیجه این اتفاق نان برنجی به سایر شهر ها و کشور ها نیز معرفی شد.

مسافران عبوری این جاده ها احتیاج به تهیه ماده غذایی داشتند که ارزش غذایی بالایی داشته باشند، تهیه آن آسان بوده و در دسترس باشد و در طول مسیر طولانی سفر بتوان از ان استفاده کرد. نان برنجی با توجه به مواد اولیه دارای ارزش غذایی زیاد است.

از طرفی با توجه به این که نان برنجی نوعی شیرینی کاملا خشک است، ماندگاری بالایی دارد و دیر تر فاسد می شود.

به همین دلایل این شیرینی به سرعت محبوب و معروف شد.

مواد لازم برای تهیه نان برنجی

مواد اولیه و ترکیبات تشکیل دهنده نان برنجی کرمانشاه در ادامه نام برده شده اند.

  • آرد برنج اعلا
  • زرده تخم مرغ
  • پودر قند
  • پودر هل سبز
  • گلاب
  • نمک، خرفه و زعفران
  • روغن فرد اعلای کرمانشاهی

طرز تهیه نان برنجی کرمانشاه

در گام اول تهیه این شیرینی روغن اصیل کرمانشاهی را ذوب کرده و آن را با پودر قند مخلوط می نمایند.

مهم است که این مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

گلاب، تخم مرغ و پودر هل نیز در مرحله بعد به ترکیب قبلی اضافه می شود.

پس از این که از اختلاط کامل این مواد با هم اطمینان حاصل شد، آرد برنج ابتدا الک شده و سپس کم کم به این ترکیب اضافه می شود.

در نهایت همه مواد با هم ورز داده می شوند.

ورز دادن مواد باید تا جایی که خمیر یک دست و لطیفی به دست بیاید و در اصطلاح خمیر به روغن بیافتد، ادامه داشته باشد.

در صورتی که تصمیم بر پخت نان برنجی زعفرانی باشد، مقداری زعفران به خمیر اضافه شده و خمیر در یک کیسه برای 24 ساعت خارج از یخچال قرار داده می شود.

در مرحله آخر و برای پخت این شیرینی به اندازه یک فندوق از خمیر را برداشته و آن را گرد می کنیم.

در مرحله بعد با مهر یا کاتر طرح دلخواه را روی خمیر ایجاد کرده و میزانی خرفه روی شیرینی می ریزیم.

شیرینی های آماده طبخ را به مدت 7 الی 10 دقیقه در فری که قبلا با دمای 150 درجه گرم شده قرار داده می شود.

نان برنجی کرمانشاه

 

بهترین مراکز خرید نان برنجی

محبوبیت نان برنجی بین سوغاتی های کرمانشاه به اندازه ای است که بتوان آن را در تمامی مناطق کرمانشاه پیدا کرد.

کارگاه های زیادی در همه قسمت های کرمانشاه همواره مشغول طبخ نان برنجی هستند.

مناطق خاصی نیز وجود دارند که شناخته شده تر از باقی مناطق هستند که در ادامه آن هارا معرفی می کنیم.

بازار بزرگ و قدیمی کرمانشاه که در سه را نواب قرار دارد، یکی از برجسته ترین مناطق شهر برای تهیه نان برنجی است.

بازار بزرگ کرمانشاه مانند سایر بازارهای قدیمی ورودی های متعددی دارد که در ورودی های این بازار تعدادی از کارگاه هایی وجود دارند که مشغول پخت نان برنجی هستند.

اغلب مواقع فروشندگان سخاوتمند کرمانشاهی در بدو ورود به بازار کرمانشاه از شما با نان برنجی های خوش طعم و تازه پذیرایی می کنند.

اگر امکان مراجعه به کرمانشاه را نداشته باشید و نتوانید از این شیرینی های خوش مزه بهره مند شوید هم می توانید بدون نگرانی در منزل خود با سفارش اینترنتی از ارمغان پارسی شیرینی های کاک با همان کیفیت و تازگی در اختیار داشته باشید.

اطمینان داشته باشید که سفارش های شما در کوتاه ترین زمان ممکن به دست شما می رسند.

نگاهی به شیرینی کاک

کاک یکی دیگر از سوغاتی های کرمانشاه است.

این شیرینی ترد نیز بسیار محبوب است و طرفداران فراوانی دارد.

کاک سوغاتی مشترک بین شیراز و کرمانشاه محسوب می شود.

در شیراز نیز شیرینی با شباهت فراوان به کاک پخته می شود.

نام این شیرینی شیرازی که شباهت بسیاری به کاک دارد، یوخه است.

لازم به ذکر است که تفاوت های اندکی بین روش طبخ کاک و یوخه وجود دارد ولی ظاهر آن ها کاملا شبیه یکدیگر است.

کاک از لایه های نازک خمیر تهیه می شود.

این خمیر با هل و گلاب عطرآگین شده است.

خمیر کاک به صورت لایه های نازک روی هم قرار می گیرد.

بر روی این لایه های نازک نیز پودر نارگیل، بادام، پسته و یا خاک قند ریخته می شود.

جالب است که بدانید کاک در لیست آثار معنوی ایران ثبت شده است.

 

سوغاتی های کرمانشاه

 

مواد لازم برای تهیه کاک کرمانشاه

شیرینی های متنوعی که در استان کرمانشاه تهیه می شوند دارای عطر و بوی خاصی هستند.

یکی از دلایل این عطر و بوی این شیرینی ها از جمله:کاک خاص ادویه های بومی بی نظیر هستند.

دلیل مهم دیگر این عطر و بو روغن اصیل کرمانشاهی است.

در تهیه کاک نیز از روغن کرمانشاهی اعلا استفاده می شود.

با سفارش اینترنتی از ارمغان پارسی شیرینی های محلی ایرانی را با کیفیت بالا درب منزل خود تحویل خوهید گرفت.

در این صورت نیازی به قبول زحمت پخت شیرینی کاک در منزل نیز نخواهید داشت.

با این حال مواد اولیه تهیه شیرینی خوش طعم و عطر کاک را در ادامه برای شما آورده ایم.

  • آرد گندم
  • تخم مرغ
  • خمیر مایع فوری
  • پودر قند
  • پودر هل
  • پودر بادام
  • پودر دارچین
  • آب ولرم و نمک

طرز تهیه شیرینی کاک کرمانشاه

برای تهیه کاک، در ابتدا خمیر مایه، پودر قند و آب ولرم با هم ترکیب می شوند.

به این ترکیب ده دقیقه زمان داده می شود تا به پف لازم برسد.

در مرحله بعدی ابتدا روغن را گرم کرده و سپس خنک می کنند.

پس از خنک شدن روغن تخم مرغ و نمک به آن افزوده می شوند.

ترکیب حاوی مایه خمیر نیز به این ترکیب افزوده می شود.

پس از ترکیب همه مواد با هم خمیر به دست آمده را به اندازه ای ورز داده می شود که خمیری یک دست و لطیف به دست بیاید.

روی خمیر پوشانده شده و دو ساعت به آن استراحت داده می شود.

پس از گذشت دوساعت خمیر را ابتدا لوله کرده و سپس از آن چانه می گیرند.

خمیر را با کمک وردنه به لایه های بسیار نازکی تبدیل می کنند.

شیرینی های آماده طبخ را بر روی ساج هایی که از قبل گرم شده اند قرار می دهند.

در مرحله آخر قبل از اینکه شیرینی ها کاملا سرد شوند روی آن ها را با مخلوطی از پودر بادام، پودر قند و پودر هل می پوشانند.

در انتها نیز شیرینی های کاک به صورت اریب برش داده می شوند.

این نکته را فراموش نکنید که کاک انواع مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به کاک ساده، کاک فانتزی و … اشاره نمود.

بهترین مراکز خرید شیرینی کاک

سوغاتی های کرمانشاه را می توان به راحتی در بازار بزرگ این شهر پیدا کرد.

در پله های ورودی این بازار کارگاه های تهیه شیرینی های کرمانشاهی وجود دارند.

شیرینی کاک نیز در این کارگاه ها طبخ می شود.

عطر شیرینی های کرمانشاهی از جمله کاک در بازار کرمانشاه می پیچد و همه بازدیدکنندگان را وسوسه می کند تا حداقل کمی کاک تهیه کنند.

تمامی فروشگاه های بازار بزرگ کرمانشاه که در سه راه نواب قرار دارد، شیرینی کاک را به عنوان یکی از سوغاتی های کرمانشاه عرضه می کنند.

در مغازه های این بازار انواع شیرینی های کرمانشاهی در حضور مشتری طبخ می شوند.

در همان مغازه ها می توانید این شیرین ها را تست کرده و نوع مورد علاقه خود را برای مصرف شخصی یا سوغاتی رای عزیزانتان تهیه کنید.

در چهار راه اجاق بهترین کارگاه ها و فروشگاه های تهیه و توزیع شیرینی کاک وجود دارند.

البته ما در ارمغان پارسی کار را برای شما ساده کرده ایم، دیگر نیازی نیست به کرمانشاه سفر کنید!

5/5 - (9 امتیاز)

1 دیدگاه در “از سوغاتی های کرمانشاه چه می دانید؟

  1. قاسمی گفت:

    سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات مفیدتون.بنظرم بین سوغاتی های خوش مزه کرمانشاه کاک یه چیز دیگس!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *